Dolar

32,3893

Euro

34,7893

Altın

2.410,39

Bist

10.101,09

Yahudilerden İsrail ordusuna sakal tepkisi

Ortodoks Yahudiler, İsrail ordusundaki sakal prosedürüne tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 03:50:44

Yahudilerden İsrail ordusuna sakal tepkisi

İsrail ordusunun, askerlerin sakal bırakmasıyla ilgili prosedürde yaptığı değişiklikler, ortodoks Yahudilerin sert tepkisine yol açtığı öne sürüldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Modern uygulamalar ve Yahudi gelenekleri arasında bir denge tutturmak konusunda uzun süredir ciddi bir çaba harcayan İsrail ordusu, şimdi de sakal engeline takıldı.

Dini inanışları sebebiyle sakal bırakan Yahudi askerin ardından diğer askerlerin de ‘sakal modası'na uymasının üzerine kurallarda değişikliğe giden İsrail ordusu, ‘sakal bırakma izinleri'nin ordu hahamları yerine birlik komutanlarından alınması gerektiğini duyurdu.

​Alınan yeni kararı, ‘kuralların sıkılaştırılması' olarak yorumlayan Haham Shlomo Aviner, yüzdeki kılların Yahudi savaşçılarının ‘simgesi' olduğunu belirterek, askerlerin traş olmaları yönündeki emirlere itaat etmemeleri gerektiğini savundu.

SADECE YÜZDE 42'Sİ DİNİ SEBEPLERDEN

Ordu radyosuna konuşan Tuğgeneral Motti Almoz ise sakal bırakma taleplerinin yüzde 42'sinin dini inanışlar sebebiyle gerçekleştiğini belirterek, diğerlerinin traş olmaktan kaytarmak için izin istediklerini aktardı.

İnanç özgürlüğü ile itaatsizliğin karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini ifade eden Tuğgeneral Almoz, “”Sakallı askerler, askeri görünme uygun değil” dedi.

Haber Ara