Dolar

42,5258

Euro

49,6238

Altın

5.778,78

Bist

10.918,51

Viyana'da İsrail'in Gazze ablukası protesto edildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan grup, İsrail'in Gazze ablukasını protesto etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 09:01:06

Viyana'da İsrail'in Gazze ablukası protesto edildi

"Avusturya Filistin Gençliği" adlı grup, Swedenplatz Meydanı'nda İsrail'in Gazze ablukasının sona erdirilmesi için eylem yaptı.

Filistin'in bağımsız olmasını ve Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını isteyen grup, İsrail'in 1948'den beri Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin fotoğrafları sergiledi.

Filistin bayrakları açan ve Mescid-i Aksa maketi kuran grup, yoldan geçenleri bilgilendirmek amacıyla İsrail'in işgalini anlatan broşürler dağıttı.

Grup adına yapılan açıklamada, Gazze'nin yaklaşık 10 yıldır İsrail yönetiminin ablukası altında bulunduğunu belirtilerek, "Filistinli gençler olarak Gazze ablukasının sonlandırılması için herkesi sesisini yükseltmeye davet ediyoruz. Biz, işgalin, sömürgenin ve 10 yıllık Gazze ablukasının sona ermesini istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistin'e bağımsızlık verilmesini talep eden grup, bunu reddeden İsrail yönetimine karşı yaptırım uygulanmasını istedi.

Grup, eylemin ardından dağıldı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de

Haber Ara