Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ürdün Kralı ve Katar Emiri'de konuştu

Ürdün Kralı II. Abdullah ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani BM’nin 71. Genel Kurulu'nda New York'ta konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 09:31:18

Ürdün Kralı ve Katar Emiri'de konuştu

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın aktardığı habere göre Ürdün Kralı II. Abdullah, BM'de yaptığı konuşmada “insanlığı karanlık çağa sürükleyen” aşırılıkçılara karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Müslümanlar için aşırılıkçılarla mücadele etmenin, gelecek için mücadele anlamına geldiğini vurgulayan Abdullah, Batı'daki yanlış İslam algısının teröristlerin küresel gündemini ve gelecekteki hoşgörüsüzlüğü beslediğini ifade etti.

Kral Abdullah, Suriye'deki iç savaşla ilgili “kazananın olmayacağını, her taraftan yalnızca kaybedenler olacağını” belirtti.

Ürdün'ün Filistin'e verdiği desteği yineleyen Abdullah, “İsrail ya barışı kabul etmeli ya da sonunda nefret denizi tarafından yutulacak” ifadesine yer verdi.

KATAR EMİRİ DE KONUŞTU

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani ise BM sisteminin zayıflığını ve Suriye'deki iç savaş ve diğer anlaşmazlıklar konusunda uluslararası toplumun tepkisizliğini eleştirdi.

El Sani, “Teorik olarak, dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu Suriye halkının yanında yer alıyor ama pratikte birkaç sadık dostunun desteği dışında yalnız bırakıldılar" dedi.

 

Haber Ara