Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

UNICEF: Rakka’daki sivillerin yarısı çocuk

UNICEF, Rakka’da abluka altında olan sivillerin yarısını çocukların oluşturduğunu açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 21:24:44

UNICEF: Rakka’daki sivillerin yarısı çocuk

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Suriye'nin Rakka kentinde abluka altındaki sivillerin yarısını çocukların oluşturduğunu duyurdu.

“20 BİN SİVİLİN YARISI ÇOCUKLARDAN OLUŞUYOR”

UNICEF Çocuk Temsilcisi FranIkiza Amerikan AssociatedPress ajansına konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Rakka'da abluka altına alınan sivillerin sayısı 20 bini aşmış durumda. Bunların yarısı IŞİD'in kenti ele geçirmesi nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya kalan çocuklardan oluşuyor."

Suriye kuzeyinde, Deyr ez Zor'dan ve Rakka'dan göç ederek mülteci kamplarına sığınmış çocukları ziyaret eden Ikiza şöyle devam etti: "Abluka altındaki Rakka kentine düzenlenen operasyon dolayısıyla kentteki siviller susuz ve elektriksiz bir şekilde kısıtlı yemeklerle hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu sivillerin yaklaşık 10 bini çocuk. Bu çocuk ve ailelerinin kenti terk etmeleri için müsaade edilmesi gerekiyor."

Geçtiğimiz gün BM'nin Suriye Temsilcisi İnsani Yardım Danışmanı Jan Egeland, Rakka'daki sivillerin tahliye edilmesi için hava operasyonlarının askıya alınması gerektiğini açıklamıştı.

Haber Ara