Dolar

32,5111

Euro

34,9332

Altın

2.434,20

Bist

9.915,62

Türkiye ve Rusya ortak çalışmalar yapmış

Türkiye ve Rusya arasında 'terörle mücadele' konusunda ortak çalışmaların yapıldığı iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 04:10:10

Türkiye ve Rusya ortak çalışmalar yapmış

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türk-Rus ilişkilerinde gergin günler yaşanırken, Moskova ve Ankara'nın "terörle mücadele" bağlamında ortak çalışmalar yaptığı iddia edildi.

Sputnik'te iddia edilen habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Federal Mali İzleme Devlet Servisi Rosfinmonitoring Başkanı Yuri Çihançin, "teröre" mali destek sağlayan özel ve tüzel kişilere yönelik mücadele bağlamında Türkiye ile de ortak çalışmaların yapıldığını anlattı.

Rosfinmonitoring Başkanı, Fransa'da Kafkasya kökenli örgüt üyelerinin yakalandığını anlatarak, “Fransız meslektaşlarımızla yoğun çalışmalar yapıyoruz. Fransa'da bizim Kafkasya kökenlilerinin organize ettiği bir terör örgütünün faaliyetleri önlendi. Rusya'da binden fazla kişi onlarla irtibat halindeydi ve buraya para gönderiyordu. Ne yazık ki onların bazıları kaçarak İŞID terör örgütüne katıldı” dedi.

'Terör'e destek sağlayan firmalar ile bazı bilgilere ulaştıklarına işaret eden Rosfinmonitoring Başkanı, “Biz Rus ve yabancı şirketler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Malta, Fransa ile ortak çalışmalarımız var. Türkiye ile de bazı çalışma var” şeklinde bilgi verdi.

Kasım ayında Rosfinmonitoring'in verilerine göre 2013-2014 yıllarında 3 bin 500 Rusya vatandaşı farklı gruplara para transferi yaptı. Rakamlara göre, 2015 yılında Rusya'dan IŞİD'e 300 milyon ruble (4,65 milyon dolar) bankalar üzerinden aktarıldı.

Haber Ara