Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Türkiye, Suriye’ye girmekten korkuyor'

İsrail istihbaratından emekli üst düzey yetkili Kedmi, ‘NATO’dan umduğunu bulamayan Türkiye, Suriye’ye girmekten korkuyor’ dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 06:36:28

'Türkiye, Suriye’ye girmekten korkuyor'

İsrail istihbaratından emekli üst düzey yetkili Yakov Kedmi, NATO'daki müttefiklerinden destek görmeyen Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmasının mümkün olmadığını, çünkü Ankara'nın yenilmekten korktuğu yönünde yorumda bulundu.

Ajanslarda yer alan bilgide; Suriye ordusunun son dönemde elde ettiği başarıların ve Rusya ile ABD öncülüğünde yürürlüğe konan ateşkes anlaşmasının Esed'in yerini sağlamlaştığını belirten Kedmi, “Suriye ordusu ve Rusya Hava Kuvvetleri'nin IŞİD ile Nusra Cephesi'ne yönelik saldırıları daha da güçlenerek devam etmeli” dedi. 

‘TÜRKİYE YALNIZLAŞTI'

Türkiye'nin Suriye'deki tutumu sebebiyle yalnızlaştığını ve bu durumun devam edeceğini ifade eden emekli istihbarat yetkilisi, “Kimse Kürtler noktasında da Türkleri desteklemeyecek. Türkiye, Suriye'deki çözümün bir şekilde parçası olması yönündeki şansını yitirdi” diye konuştu.

Suriye'deki ‘Türkiye destekli muhalefet'in yenilmenin sınırında olduğunu ve Türk ordusu ile mühimmattan yoksun bırakıldığını ifade eden Kedmi, olası bir askeri müdahalenin ise mümkün olmadığını çünkü NATO'daki müttefiklerinden beklediği desteği göremeyen Türkiye'nin yenilmekten korktuğunu belirtti.

Haber Ara