İsrailli iki radikal milletvekili, Türkiye'nin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yardım faaliyetlerinin parlamento tarafından masaya yatırılmasını talep etti.
Türkiye'nin Mescid-i Aksa avlusundaki iftarları, İsrail'i rahatsız etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesinin haberine göre, iktidardaki Likud partisi milletvekili Yehuda Glick ve Yahudi Evi partisi milletvekili Şulamit Maalem, parlamentodaki Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu'na çağrıda bulunarak "Türkiye'nin Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'teki faaliyetlerinin komisyonda ele alınarak tartışılması" çağrısında bulundu.
Haberde milletvekillerinin bu girişiminin, Israel HaYom gazetesinin dün manşetten yayımladığı, Türkiye'nin işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Filistinlilere destek verdiği ve kentin Müslüman kimliğini güçlendirmeye çalıştığı yönündeki haberin ardından geldiğine dikkat çekildi.
"Erdoğan'ın Mescid-i Aksa'da güçlenişi..."
Gazete dünkü haberinde Türkiye'nin Filistin'deki kurumları aracılığıyla Doğu Kudüs'ün Müslüman kimliğini güçlendirdiğini yazarak, "Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışından bir asır sonra, Türk kurumları kentin doğusuna milyonlarca dolar akıtarak, Müslüman bir devlet rolü üstlenme konusunda büyük çaba ortaya koyuyor." ifadesine yer vermişti.
"Erdoğan'ın Tapınak Tepesi'nde (Mescid-i Aksa) güçlenişi" başlığını manşet olarak kullanan gazete, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Doğu Kudüs'teki faaliyetlerine dikkati çekerek, TİKA'nın 2004'ten beri milyonlarca dolar harcadığı 63 projeyi tamamladığını belirtti.