Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz'

Polonya Dışişleri Bakanı, iki ülke ilişkilerinin 600 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-20 20:45:41

'Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz'

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski ile Dışişleri Bakanlığı'nda baş başa görüştü. Waszcykowski, iki ülke ilişkilerinin 600 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini söyledi.

"2 ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİ 5,3 MİLYAR DOLAR CİVARINDA"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya'da savunma sanayisi alanında ciddi potansiyel olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 5.3 milyar dolar civarında" dedi.

İKİ DIŞİŞLERİ BAKANI BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski ile Dışişleri Bakanlığı'nda baş başa görüştü. Daha sonda iki bakan heyetler arası görüşmelere katıldı. Görüşmelerin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

"BÖLGESEL KONULARI DEĞERLENDİRDİK"

Bakan Çavuşoğlu, çalışma yemeğinde bölgesel konuları değerlendirdiklerini belirterek, Suriye ve Irak sorunlarını değerlendirdiklerini söyledi.

"SAVUNMA VE SAVUNMA SANAYİNDE CİDDİ POTANSİYEL VAR"

Polonya'nın hiçbir siyasi sorunun olmadığı ülkelerden biri olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Savunma ve savunma sanayinde ciddi potansiyel var. İkili ticaret hacmimiz 5.3 milyar dolar civarında. İş adamlarımızı daha fazla bir araya getirmemiz lazım" dedi.

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ

Waszcykowski ise, iki ülke ilişkilerinin 600 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini söyledi. Waszcykowski, " Polonya olarak destek programlarının üyesiyiz ve bu programlar çerçevesinde Türkiye'yi destekleyeceğiz. Her iki ülkenin ticaret hacimlerinin yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Waszcykowski, Rusya ile yaşanan sorunlara ilişkin olarak, "Tehditlere ve sınamalara karşı nasıl çözüm bulabileceğimizi konuştuk. NATO'nun doğu kanadının güven içinde olması için elimizden geleni yapacağımızı kararlaştırdık" dedi.

Haber Ara