Dolar

44,0735

Euro

51,2131

Altın

7.245,54

Bist

13.078,93

Tunus'ta yeni bakanlar kurulu

Tunus'ta hükümet revizyonunda önemli bakanlıklarda değişim yaşanırken Nahda Partisi'nin bir bakanlık ile temsili gerçekleşecek.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-08 12:27:02

Tunus'ta yeni bakanlar kurulu

AA'nın haberine göre, Bir süredir beklenen Tunus'ta hükümet revizyonunda önemli bakanlıklarda değişim yaşanırken Nahda Partisi'nin bir bakanlık ile yeni hükümette temsil edileceği bildirildi.

Hükümette yeni bakanların kimler olacağı konusunda açıklama yapan Başbakan Habib es-Sıyd kabinede İçişleri, Dışişleri, Adalet, Din İşleri de dahil olmak üzere birçok önemli bakanlıkta değişim yaptı. Açıklanan yeni bakanlık listesine göre toplam 29 bakanlık içinden 10 tanesinin Nida Tunus Partisi, 3 Afak Tunus Partisi, 1 Nahda Partisi, 4 Özgür Ulusal Birlik Partisi, geri kalanın ise bağımsızlardan seçildiği ancak bunlardan bir kısmının bazı partilere yakın olduğu biliniyor. 

es-Sıyd bazılarının bakanlık statüsünde kabul edilen Devlet Katipliği adıyla belirlenen bakan yardımcılığı makamını iptal etti. Önceki hükümette partilerin ağırlıklarına göre 14 Devlet Katipliği makamı bulunuyordu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim'

Haber Ara