Dolar

32,4212

Euro

34,7921

Altın

2.439,84

Bist

10.082,77

Tunus'ta tekne kazası

Tunus Başbakanı Yusuf Şahid , ülkenin açıklarında kaçak göçmen teknesi ile askeri geminin çarpıştığı ve sekiz kişinin hayatını kaybettiği açıklamasında bulundu. Şahid, 'kazanın ne koşullarda gerçekleştiğinin ortaya çıkması için soruşturmanın tamamlanmasının şart olduğunu' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-13 09:19:03

Tunus'ta tekne kazası

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Bakanlar kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, Şahid, hükümetin kurbanların aileleri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.
Açıklamada, "kazanın ne koşullarda gerçekleştiğinin ortaya çıkması için soruşturmanın tamamlanması ve sorumluların bir an önce tespit edilmesi gerektiği" kaydedildi.
Öte yandan, Tunus Savunma Bakanlığı'nın da kazanın detaylarına ilişkin soruşturma başlattığı aktarıldı.
Tunus'un Sfaks kentine bağlı Kerkene Adası açıklarında pazartesi gecesi, kaçak göçmenleri taşıyan tekne ile Tunus Sahil Güvenlik gemisinin çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, batan göçmen teknesinden 38 kişi kurtarılmıştı. Kazadan kurtulanlar, teknede Tunus'un farklı bölgelerinden gelen 90 kişinin bulunduğunu iddia etmişti.
Tunus Sahil Güvenlik yetkilileri, eylül ayında Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışan Tunuslu ve Afrikalı 550 göçmenin yakalandığını bildirmişti. Buna göre, Tunus'ta geçen yılın aynı ayına oranla yasa dışı göçte 3 kat artış görüldüğü kaydedilmişti.

 

Haber Ara