Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump’ın Güvenlik Danışmanı Bolton: Kaşıkçı cinayeti kayıtları ölüm emrini kimin verdiğine işaret etmiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Kaşıkçı cinayetinin ses kaydını inceleyen uzmanların bu kayıtların doğrudan emir verene işaret etmediği sonucuna vardığını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-06 07:13:45

Trump’ın Güvenlik Danışmanı Bolton: Kaşıkçı cinayeti kayıtları ölüm emrini kimin verdiğine işaret etmiyor

The Wall Street Journal'ın Washington'da düzenlediği konferansta konuşan Bolton'a ses kayıtlarından ölüm emrini kimin verdiğini anlayıp anlamadıkları sorusu yöneltildi. "Hayır" diyen Bolton, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayıtları Arapça bilen uzmanlar dinledi. Ben dinlemedim. Ekibim bu kayıtları dinledi".

Konuyla ilgili istihbaratın raporunu incelediğini dile getiren Bolton, raporda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın suçunu doğrulayacak hiçbir şey bulmadığını kaydetti.

Politikacıların bu tür ses kayıtları dinlememesi gerektiğini savunan Bolton, "Bunun için istihbaratımızda veri analizi uzmanları var. Ben (dedektif) Hercule Poirot değilim. Belki gazeteciler ve vekiller kendilerini öyle sanıyor olabilirler ama ben, bu tür kayıtları dinleyen, bundan anlayan ve en iyi sonuçlarını bizlere sunan uzmanlarımıza güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Bu olayda tüm olguların tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Bolton, "Gerçek şu ki sonuç olarak kraliyet ile ilişkiler ABD için çok önemli ama biz yine de tüm sorulara yanıt almak istiyoruz" dedi.

Haber Ara