Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Trump'a bir darbe de sporculardan

ABD Başkan adayı Trump'un videoyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından bir tepki de sporculardan geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 04:58:12

Trump'a bir darbe de sporculardan

Ajanslarda yer alan habere göre; Kadınlarla ilgili olarak 2005 yılında kullandığı aşağılayıcı ve küfürlü ifadeleri, ‘soyunma odası sohbeti' olarak nitelendiren ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump'a, profesyonel sporculardan yanıt geldi.

Demokrat rakibi Hillary Clinton'la ikinci kez televizyon tartışmasında karşı karşıya gelen Trump, geçen hafta Washington Post'un yayınladığı videoda yer alan sözlerinin ‘soyunma odası sohbeti' olduğunu söylemişti. Birçok ABD'li sporcu, Trump'ın açıklamalarına sosyal medyada tepki gösterdi.

Oakland Athletics'te oynayan beyzbolcu Sean Doolittle, “Bir sporcu olarak tüm yetişkin hayatım boyunca soyunma odalarında bulundum ve bu, orada yapılan konuşmalardan biri değil” derken, eski NBA oyuncusu Udonis Haslem de “Bunu bizim üzerimize atma, bizim konuyla hiçbir alakamız yok. Bu soyunma odası değil ve onun nasıl odalarda bulunduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. ​Los Angeles Clippers'ın koçu Doc Rivers da TMZ'ye yaptığı açıklamada, “Bu benim için yeni bir soyunma odası çeşidi” diye konuştu. Amerikan futbolu oyuncusu Chris Conley de, “Sadece örnek vermek istiyorum. Ben soyunma odasında çalışıyorum (her gün). Bu, soyunma odası konuşması değil. Sadece bilmenizi istedim” paylaşımında bulundu. ​Trump'ın 2005 yılında kadınlarla ilgili kullandığı ifadelerin ‘cinsel istismar' anlamına geldiğini belirten birçok sporcu da, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda Cumhuriyetçi adayın açıklamalarını eleştirdi.

Haber Ara