Dolar

43,2736

Euro

50,4356

Altın

6.495,12

Bist

12.747,88

Tillerson: İranlı milisler evlerine dönmeli

Rex Tillerson, Riyad'da ki zirvede konuşarak İran destekli Şii milislerin Irak'tan ayrılmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 12:03:13

Tillerson: İranlı milisler evlerine dönmeli

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da konuşarak, İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin Irak'ı terk etmesini talep etti.

İRANLI MİLİSLER EVLERİNE DÖNMELİ

Rex Tillerson konuyla ilgili  şunları söyledi:

''Bu girişimin İran'ın Irak'taki verimsiz etkisini kıracağına inanıyoruz. Şu anda Irak'ta bulunan ve IŞİD'e karşı savaşan İranlı milisler evlerine geri dönmeli, zaten savaş sona yaklaştı.''

TOPLANTININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ortadoğu turu kapsamında ilk olarak Riyad'a giden Tillerson, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüşmesinin ardından, Irak Başbakanı Haydar al-İbadi'nin katılımı ile Riyad'ta düzenlenen Irak-Suudi Arabistan Koordinasyon Kurulu Toplantısının açılışını gerçekleştirmişti.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara