Dolar

32,2779

Euro

35,1022

Altın

2.472,45

Bist

10.319,96

Tayland'da sarhoş sürücülere morgda çalışma cezası verildi

Ülkede trafik-yol güvenliği için alınan önlemler kapsamında sarhoş sürücülere morgda çalışma cezası verilmesi planlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 09:31:57

Tayland'da sarhoş sürücülere morgda çalışma cezası verildi

Alkollü araç kullanmanın önüne geçmek isteyen yetkililer, Tayland'da ilginç bir cezayı işleme koymayı planlıyor. Buna göre trafiğe sarhoş çıkan sürücülere morgda çalışma cezası verilecek. Bangkok Post'un haberine göre geçen hafta kabine tarafından onaylanan uygulama kapsamında hangi suçluların bu cezaya çarptırılacağına mahkemeler karar verecek.

CAYDIRICI OLACAK

Emniyet yetkilisi Kriangdej Jantarawong, hayata geçirilmek istenen uygulama için "Caydırıcı olması amaçlanıyor, insanları alkollü araç kullanmaktan vazgeçirmenin bir yolu" dedi.

TAYLAND'DAKİ TRAFİK KAZALARI

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl trafik kazalarında 24.000 kişi hayatını kaybediyor.

YENİ YIL KUTLAMALARI YOĞUNLUĞU DA BERABERİNDE GETİRECEK

Tayland'da 'Songkran' olarak bilinen üç günlük Yeni Yıl festivali kapsamında su savaşları düzenleniyor. Ülkede Yeni Yıl kutlamaları için ailelerini ziyaret amacıyla halkın yollara dökülmesi bekleniyor.

Tayland polisinde gözaltı denetimlerinden sorumlu yetkili Nontajit Netpukkana, hükümetin alkollü ve tedbirsiz sürücüleri hastane koğuşlarında göndermeye başladığını söyledi.

Hükümet, kuraklığa rağmen su savaşlarının düzenleneceğini söyledi. Yoğun alkol tüketilen festival, yaşanan trafik kazaları nedeniyle 'Yedi Ölümcül Gün' olarak da anılıyor. Hükümet yılbaşında yaptığı açıklamasında festival boyunca alkollü sürücülerin araçlarına el konulabileceği uyarısında bulundu. uyarısında bulundu.

Haber Ara