Dolar

32,5532

Euro

34,8661

Altın

2.443,34

Bist

9.915,62

Taliban’dan Rusya işbirliğine yalanlama

Taliban hareketi Rusya'nın Afganistan temsilcisi Zamir Kabulov'un Taliban ile Rusya arasında IŞİD'e karşı bilgi ağı kurdukları yönündeki sözlerini yalanladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 19:08:27

Taliban’dan Rusya işbirliğine yalanlama

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

23 Aralık 2015 tarihinde yayın organlarında Rusya'nın Afganistan özel temsilcisi Zamir Kabulov'un Taliban ile Rusya arasında Afganistan'daki IŞİD tehdidine karşı bilgi alışverişine dair bilgi ağı kurulduğunu söylediğine dair haberler yer almıştı.

Kabulov'un sözleri Taliban hareketi tarafından yapılan resmi bir açıklama ile yalanlandı. Rus temilci Zamir Kabulov'un iddiaları
“İslam Emirliği, ülkemizdeki Amerikan istilasına son vermek üzere bölgedeki birçok ülke ile ilişki içinde olmuş ve olmaya da devam edecektir ve bunun meşru hakkımız olduğunu düşünmekteyiz. Ancak IŞİD ile ilgili meselelerde hiç kimseden yardım almaya ihtiyacımız olmadığı gibi konuyu ne kimse ile görüştük ne de değerlendirmeye aldık.
Afganistan'daki bazı insanlar maalesef IŞİD isminin sözde avantajını kullanıyor ve gerek ulusal gerekse uluslararası istihbarat servisleri de bu insanlardan işgallerini uzatmak için faydalanıyor” ifadeleri ile yalanlandı.

Aslı shahamat-english'te yer alan haber Melahat Kemal tarafından Timetürk için çevrilmiştir.

Haber Ara