Dolar

32,2692

Euro

34,7640

Altın

2.399,78

Bist

10.189,98

Suudi Arabistan diplomatları ülkelerine döndü

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Kurumu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, İran'da görevli diplomatik heyetin ülkeye döndüğü belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-04 22:51:03

Suudi Arabistan diplomatları ülkelerine döndü

İran'da görevli Suudi Arabistanlı diplomatların ülkesine döndüğü bildirildi.

El-İhbariyye kanalının sitesinde, gelenlerin İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından ülkeye dönen ilk grup olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Nimr Bakır el Nimr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

48 SAAT SÜRE VERİLMİŞTİ

Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı. 

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Kurumu da İran'a uçak seferlerinin iki yönlü durdurulduğunu, daha önce rezervasyon yapmış yolcuların mağdur olmaması için gerekli adımların atılacağını duyurmuştu.

Haber Ara