Dolar

32,2627

Euro

34,7251

Altın

2.398,52

Bist

10.276,88

'Suriyeli Muhalifler, YPG'yle Rakka'ya girmeye hazırlanıyor'

ABD destekli Suriyeli Muhalifler'in PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'yle birlikte Rakka'ya girmeye hazırlandıkları iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 22:29:39

'Suriyeli Muhalifler, YPG'yle Rakka'ya girmeye hazırlanıyor'

Sputnik'in verdiği bilgide; Mısır'ın başkenti Kahire'de konuşan muhalif güçlerden Suriye Elit Güçleri komutanlarından Ahmed Carba, Rakka operasyonuna hazırlandıklarını ifade etti.

RAKKA OPERASYONU

Demokratik Suriye Güçleri (PYD) geçen yılın kasım ayında Rakka vilayetinde operasyon başlatmıştı. Operasyonun ilk iki etabında Rakka'nın kuzeyi ve batısındaki bölgeler IŞİD'den geri alındı. Üçüncü etapta kalan bölgelerin kurtarılması hedefleniyor.

ABD ÖNCELİĞİNDEKİ KOALİSYONDAN DESTEK ALIYORLAR

Carba, "Koalisyon güçleriyle yürüttüğümüz bir eğitim programı var. Bu muharebeye güçlü şekilde gireceğiz. Topraklarımızı kurtarmak için hazırlıkları tamamlıyoruz" dedi.

PKK'YA SİLAH DESTEĞİ

Trump yönetimi, PKK'nın suriye uzantısı PYD'ye doğrudan silah yardımında bulunmuş ve zırhlı araç göndermişti. PYD'nin doğruladığı bu olay sonrasında ABD ise yardımı DSG içindeki Arap unsurlara verdiklerini söylemişti. Koalisyondan ise "Pek tabi YPG'nin eline de geçebilir" minvalinde açıklama yapılmıştı.

Haber Ara