Dolar

32,2584

Euro

35,0698

Altın

2.466,68

Bist

10.319,96

'Suriye'ye kara operasyonu yapılmayacak'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin birliklerinin Suriye'de kara operasyonuna katılmayacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 17:16:02

'Suriye'ye kara operasyonu yapılmayacak'

Rossiya 24 televizyonuna mülakat veren Putin, Rus birliklerinin Suriye'de kara operasyonlarına katılıp katılmayacağına dair bir soru karşısında, "Ne olursa olsun böyle bir şey yapmayacağız. Suriyeli dostlarımız da bunu biliyor" dedi.

'ANLIK BİR KARAR DEĞİLDİ'

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının da 'spontane' olmadığını, önceden iyice planladığını belirten Putin, operasyon öncesinde hava ve uzaydan istihbarat çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Putin, operasyon planlarını önceden birçok ülkeleyle paylaştıklarını da anlattı: "Partnerlerimizi, ABD'yi ve Ortadoğu'daki ortaklarımızı planlarımız konusunda uyarmıştık. Bazıları bunu çok geç yaptığımızı söylüyor. Ancak bizi kimsenin, planladıkları benzer operasyonlar konusunda önceden bilgilendirmediğine de dikkat çekmek istiyorum."

w_6095

'UMUDUMU YİTİRİYORUM'

Putin, diğer ülkelerin de Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına katılacağına dair umudunu yitirmeye başladığını ifade etti.

'OPERASYONLARIMIZ, SURİYE ORDUSUNUN KARA OPERASYONLARI SÜRDÜĞÜ SÜRECE DEVAM EDECEK'

Putin, Suriye operasyonlarının süresi hakkındaki bir soru karşısında da, "Operasyonlarımız Suriye ordusunun kara harekatları sürdüğü sürece devam edecek" diye konuştu.

'AMACIM SOVYET İMPARATORLUĞUNU YENİDEN CANLANDIRMAK DEĞİL'

Bununla birlikte Putin bir soru üzerine de 'Sovyet imparatorluğunu yeniden canlandırmak istemediğini' söyledi: "İmparatorluğu yeniden canlandırmak, Sovyetler Birliği'ni diriltmek gibi bir isteğimiz yok. Ancak bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi korumalıyız."

Haber Ara