Dolar

42,5142

Euro

49,5543

Altın

5.774,74

Bist

10.958,62

'Suriye'ye gönderdiğimiz silahlar kötü niyetli insanların eline geçmiş olabilir'

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Bojidar Loukarsky, Suriye ve Irak'ta Bulgar silahlarının 'kötü niyetli' düşmanlara gitmiş olabileceğini belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 14:49:12

'Suriye'ye gönderdiğimiz silahlar kötü niyetli insanların eline geçmiş olabilir'

BAE'nin Bulgaristan'dan silah alarak Suriye'de rejime aktardığına dair iddialar dün gündeme gelmişti.

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre konu ile iligli iddiaları değerlendiren Bakan Loukarsky "Devlet uluslararası anlaşmalar çerçevesinde meşru bölgelere silah satışı yapmıştır. Bu sırada silahlar kötü niyetli insanların eline geçmiş olabilir. Silahların gitmesinden de sorumlu tutulamayayız" dedi.

Loukarsky, ayrıca istihbarat servisine, Bulgaristan'dan giden silahların hangi gruplara ve hangi bölgelere gittiğine dair araştırma çağrısı da yaptı.

SİLAHLARIN ÇOĞU BULGARİSTAN2DAN GİDİYOR

Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı, geçtiğimiz günlerde yaptığı yayınladığı bir raporda, Balkan ülkelerinden ve büyük kısmı da Bulgaristan'dan olmak üzere Suriye ve Irak'a 1.2 milyar dolarlık silah gittiğini öne sürmüştü.

BULGARİSTAN SİLAH SATIŞI KARARINI GEÇEN YIL ALMIŞTI

Bulgaristan geçen yıl elindeki çok sayıdaki silahı satma kararı almıştı. Bulgaristan'da ordunun 'Browning Baby' tipi küçük tabancalardan, güdümlü uçaksavar roketlere, toplardan Rus yapımı T-55 tanklara kadar çeşitli silahları bulunuyor.

Askeri uzmanlar, Bulgaristan'da üretilen 5,45 ve 7,72 kalibreli kalaşnikof tüfeklerin, Mauser, Haenel ve Zbrojovkave Mannlicher tüfeklerin önemine dikkat çekiyor.

saga
Dünyadaki küçük büyük bütün ülkelerin silahları nedense Suriye ve Irak'ta istenmeyen kötü kişilerin eline geçebiliyor da sınır komşusu bizim ülkenin silahları kimsenin eline geçemiyor? Buna da stratejik başarı deniyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Mezarlıktaki esrarengiz taş

Haber Ara