Dolar

42,5045

Euro

49,5001

Altın

5.798,17

Bist

11.007,37

Suriye muhalefeti: ABD bize baskı yapıyor

Suriyeli muhalif grupların başmüzakerecisi Muhammed Alluş, Cenevre görüşmelerine katılmak için ön şart açıklamalarına rağmen ABD'nin kendilerine baskı uyguladığını söyledi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-25 10:08:53

Suriye muhalefeti: ABD bize baskı yapıyor

Suriye muhalefetinin baş müzakerecisi, Cenevre'de barış müzakerelerine katılmaları yönünde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den yoğun baskı altında olduklarını söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Suriye muhalefetinin önemli grupları, rejimin hava saldırılarını durdurmasını, kuşatmaları kaldırmasını ve gözaltındaki muhalifleri serbest bırakmasını, görüşmelere katılmalarının ön şartları olarak açıkladı.

Ceyşul İslam'ın siyasi bürosundan Başmüzakereci olarak atanan Muhammed Alluş, ABD'nin bu baskısına “büyük bir yanıt” vereceklerini söyledi ancak detay vermedi. Barış görüşmelerinin bu hafta başlayıp başlamayacağı sorusuna ise Aluş, “Bu kararı gelecek saatlere bırakıyoruz” yanıtını verdi.

Çavuşoğlu Kerry ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün yapılan görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler ile Cenevre'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde rejim ve muhalefet arasında yapılması öngörülen müzakereler ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki hava saldırıları hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Hakki
Bugün gunlerden sensin yarın yoklugunu hissetmek istiyorum hep aklımda kal olurmu bi niyetimiz vardı dualar ederdik gözler semada sen aglardin ben sana hayran hayran bakardim ey kalbindeki sevdası yüzünden bütün aşklara kalem çeken ne oldu namluda patlayan barutun dumanı gozunu acittiysa anlarim ALLAH SANA BU DAVAYI NASİP ETMİŞ bırak gozlerini avusturma aşkın bahanesi olmaz
misafir
rusya falan değil abd ve batının tetikcisi oldu rusya aynen iran gibi teslim oldu,maksat türkiyenin güneyinde kürt koridoru açmak tüm istedikleri yan, bıden in zihninin gerisindeki bu,türkiyede yönetimi sevmiyorlar dolayısıyla güneyi çevreleyip ülkeyi zapturap altına almak istiyorlar

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

ASELSAN'ın imha senaryosu: GÖKSUR'un görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara