Dolar

32,4002

Euro

34,5072

Altın

2.376,66

Bist

10.045,74

Suriye hava sahasında yanlış alarm!

'Suriye hava savunma sistemi Şaryat Hava Üssü'ne hedeflenen füzeleri Humus şehri üzerinde etkisiz hale getirdi' haberi bölgesel askeri ittifakın komutanı tarafından yalanlandı. Komutan savunma sisteminin 'yanlış alarm' sonucu devreye girdiğini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-17 03:06:51

Suriye hava sahasında yanlış alarm!

Reuters Haber Ajansı'nın Suriye Devlet Televizyonuna dayandırdığı haberde "Suriye hava savunma sistemi, hava sahasını ihlal eden ve Şaryat Hava Üssü'ne hedeflenen füzeleri Humus üzerinde etkisiz hale getirdi" denildi.

SPUTNİK: 10 FÜZE ATILDIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Füzelerin nereden ateşlendiği konusunda herhangi bir bilginin olmadığı aktarılırken Rus yayın organı Sputnik de "askeri kaynaklar, fırlatılan ve etkisiz hale getirilen füze sayısının 10 olduğunu açıkladı" şeklinde bir haber geçti.

PENTAGON: BİZ DEĞİLDİK

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Eric Pahon da olay sonrası "Şu anda bu bölgede ABD askeri hareketliliği yok" açıklamasında bulundu.

FAKAY HABER YALANLANDI

Habertürk'ün aktardığı habere göre "bölgesel askeri ittifakın komutanı savunma sisteminin yanlış alarm sonucu devreye girdiğini" bildirdi.

13 NİSAN SALDIRISI

13 Nisan'da ABD, İngiltere ve Fransa ortak hava saldırısı başlatmış ve Suriye'deki bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı.

Geçen yıl Han Şeyhun şehrinde gerçekleşen kimyasal saldırı sonrası Amerika, seyir füzeleri ile Şaryat Hava Üssü'nü vurmuştu.

Haber Ara