Dolar

32,2327

Euro

34,7418

Altın

2.412,48

Bist

10.267,09

'Suriye'deki ihlaller durdurulmalı'

Çavuşoğlu, 'Artan ihlalleri durduramazsak Astana süreci akamete uğrayabilir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 10:27:48

'Suriye'deki ihlaller durdurulmalı'

TİMETURK | HABER MEKREZİ
PINAR HİLAL BALTA

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu.

Bir çok kanal tarafından canlı yayınlanan röportajda bir numaralı gündem maddelerinden biri Suriye idi.

İHLALLER

Suriye'de ilan edilen ateşkes ile iligli açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devam eden ihlallerin durdurulması gerektiğini söyledi.

Bir süredir sahadan gelen ve çoğunluğu rejim güçleri ile Şii milislerin muhaiflere yönelik saldırılarından oluşan ihlal haberleri için Çavuşoğlu, İran'ı işaret etti.

İran'ın Şii milsler üzerindeki yaptırım gücünü kullanması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu bu şekilde devam edilirse Astana sürecinin akamete uğrama ihtimali olduğunu söyledi.

"ASTANA AKAMETE UĞRAYABİLİR"

Çavuşoğlu "Artan ihlalleri durduramazsak Astana süreci akamete uğrayabilir. İran'ın da (Suriye'de) garantörlüğünün gereğini yapması lazım. Şii milisler ve rejim üzerinde ağırlığını koyması lazım" dedi.

MUHALİFLER ASTANA'YI BOYKOT EDİYOR

Muhalifler, dün yaptığı açıklamada Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması beklenen Suriye barış görüşmelerinin hazırlık çalışmalarına katılımlarını rejimin ihlallerini gerekçe göstererek durdurma kararı aldı. Açıklamada gerkeçe şu şekilde ifade edildi: "Rejim güçleri ve müttefikleri, saldırıları sürdürerek birçok kez büyük ihlallerde bulundu."

Haber Ara