Dolar

32,3454

Euro

34,8480

Altın

2.383,17

Bist

10.212,14

Siyasete soktuğu başsavcı, Netanyahu hakkında son kararı verecek

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, yolsuzluk soruşturmasında hakkında yeterli delil olması nedeniyle iddianame hazırlanabilir aşamasına gelen Başbakan Benjamin Netanyahu’nun başsavcılık için savunduğu adaydı. Mandelblit’in devlet savcılarına da danışarak Netanyahu’nun mahkemeye çıkarılmasında son kararı verecek kişi olduğu bildiriliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-14 21:51:51

Siyasete soktuğu başsavcı, Netanyahu hakkında son kararı verecek

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, yolsuzluk soruşturmasında hakkında yeterli delil olması nedeniyle iddianame hazırlanabilir aşamasına gelen Başbakan Benjamin Netanyahu'nun başsavcılık için savunduğu adaydı. Mandelblit'in devlet savcılarına da danışarak Netanyahu'nun mahkemeye çıkarılmasında son kararı verecek kişi olduğu belirtiliyor.

NETANYAHU'NUN SİYASETE SOKTUĞU İSİM

Geçmişte Netanyahu'nun kabine sekreteri görevini üstlenen ve Netanyahu'ya bağlılığıyla tanınan Mandelblits ise kendisini kariyerinde ilerleten Netanyahu'ya minnettar olması iddiasıyla eleştiriliyor. Başsavcıyı savunanlar ise kanunun Mandelblit'in tek ajandası ve ahlaki pusulası olduğunu öne sürüyor.

İSRAİL'DE GÜNDEM OLACAK

Tanınmamış bir askeri savcı iken yükselen Mandelblit'in önümüzdeki aylarda İsrail'de en çok incelenecek insan olacağı konuşuluyor. İsrail polisinin Netanyahu'nun iki yolsuzluk soruşturmasında yeterli delillere ulaşılması nedeniyle iddianameye konu olabileceğini duyurmasının ardından Mandelblit'in devlet savcılarına da danışarak Netanyahu'nun mahkemeye çıkarılmasında son kararı verecek kişi olduğu belirtiliyor.

Askeri adalet sistemi sıralarından yükselerek askeri başsavcı olan Mandelblit, Netanyahu tarafından 2013 yılında kabine sekreterliğine atanması sonucu politik sahneye geçmiş oldu. Altı çocuk babası ve 50'li yaşlarında olan başsavcı 20'li yaşlarında “Gözlemci Yahudi” oldu ve siyah kippa giyiyor.

Haber Ara