Testleri yürüten Profesör Didier Rault ilk deneylerin başarı gösterdiğini açıkladı. Doktor Rault, 24 koronavirüs hastasının deneysel tedaviyi kabul ettiğini belirterek 6 gün içerisinde yüzde 75'inin virüsten kurtulduğunu bildirdi. Klorokin verilmeyen hastaların ise yüzde 90'ı hala virüsle mücadele ediyor.
İLALAR UCUZ
Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre hastanede gerçekleştirilen klinik deneyler için sağlık otoriteleri onay verirken, sıtma ilaçlarının ucuz olduğu kaydediliyor.
İKİ FARKLI ÜLKEDEN DE AYNI HABERLER GELMİŞTİ
Son birkaç gündür başta sıtma ilacı olmak üzere antiviral kullanılan deneysel tedavilerde aynı sonuçlar Avustralya ve Hindistan'dan da gelmişti.
AŞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Öte yandan koronavirüse karşı farklı önlemler alan ülkelerde, farklı bilim kuruluşları aşı üzerinde çalışıyor.
İLK AŞI AMERİKA'DA DENENDİ
Amerika'nın Washington eyaletinin Seattle kentindeki Kaiser Permanente Washington Araştırma Enstitüsü'nde görev yapan bilimadamları ilk aşıyı geliştirdi ve denedi.
İlk aşı 43 yaşındaki gönüllü Jennifer Haller'e yapılırken, üç kişinin de sırada olduğu, toplamdaysa 45 gönüllüye birer ay arayla iki doz aşı uygulanacağı bilgisi verildi.
ÇİN'DE AŞIYI DENEMEK İÇİN ONAY ALINDI
Çin devlet medyasında yer alan haberlere göre, Çin, yeni koronavirüs aşısı için ilk deneye onay verdi.
Çin devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, Askeri Tıp Akademisinden bir araştırma ekibi tarafından geliştirilen aşının güvenlik, etkinlik ve kalite denetimlerinden geçirildiği, ayrıca kitlesel üretim için ön hazırlıkların başladığı belirtildi.
GELİŞTİRİLEN AŞI, 'ALT BİRİM AŞI' ve HASTALIĞA YOL AÇMIYOR
Çin Askeri Tıp Akademisinden biyolog mühendis Tümgeneral Çen Vei önderliğindeki araştırma ekibinin hazırladığı aşının bir alt birim aşı olduğu, içeriğinde yalnızca koronavirüsün hastalığa yol açmayan antijen kısımlarını içerdiği ifade edildi.
Alt birim aşılar, hastalığa yol açan patojenin güçsüzleştirilmiş bir versiyonunu içeren aşılara göre daha güvenli ve istikrarlı görülüyor fakat potajen içeren aşılara göre daha zayıf bir koruma sağlıyor.
ÇİN'DEN DÜNYAYA YAYILAN VİRÜS
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, 150'den fazla ülke ve bölgede 180 binden fazla kişiye bulaştı. DSÖ'nün "pandemi" (küresel salgın) olarak nitelediği hastalık nedeniyle şu ana dek 7 bin 477 kişi hayatını kaybetti.