Dolar

32,3779

Euro

34,7269

Altın

2.405,53

Bist

10.087,94

'Sınırda Yaşananlar ABD Projesi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olayları Amerika’nın bir oyunu olarak değerlendirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 22:36:24

'Sınırda Yaşananlar ABD Projesi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

"Amaç Irak petrolünü Akdeniz'e indirecek bir hat oluşturmak" diyen Aktay, Türkmenleri korumanın hükümetin en önemli görevi olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarını da değerlendiren Aktay,  "Halk hepimizi izliyor" diye konuştu.

"SINIRDA YAŞANANLAR ABD PROJESİ"

Bu proje öyle orada Kürt halkının özgürlük mücadelesi gibi lanse edilmeye çalışılmaktan çok çok uzak bir şey. Biz baştan itibaren Kürtlerin Suriye'de haklarının temin edilmesi, özgürlüklerine kavuşturulması hususunda ilk başta  mücadeleyi, Esad rejimine ilk uyarıları yapan Türkiye'dir.

Şuanda yapılmaya çalışılan şey Arap ve Türkmen bölgeleri tecil edilmek suretiyle oraya PYD güçleri ikamet edilmeye çalışılıyor. Bu çok tehlikeli bir şey.

"IRAK PETROLÜNE HAT AÇMA ÇABASI"

DAEŞ'in nasıl bir manivela olarak kullanıldığını bugün görüyoruz. Ne yazık ki bir gizli ajandası olduğunu anlıyoruz buradan. O ajanda büyük ihtimalle Irak petrolünün Akdeniz'e  taşınabileceği bir hat oluşturmak. Bunun bekçiliğini de orada  PYD'ye yaptırmış olacaklar, veya  oradaki Kürtlere yaptırmış olacaklar. Yaptığı şeyi açıklamak zorunda.

Sen ne yapıyorsun, 500.000 insanı canice katletmiş Esad'a karşı en ufak etkili bir hamle yapmıyorsun, beş para etmez birkaç tane DAEŞ militanını yok edeceğim diye geliyorsun orda bombalıyorsun ve PYD'yi oraya yerleştiriyorsun.

Türkmenleri bir şekilde korumak gerekecek tabii. Şu anda onları korumak Türkiye devletinin, hükümetinin en önemli problemlerinden bir tanesi.

Milletimizin hayrına olabilecek en iyi seçeneği bulup çıkarmaya çalışacağız. Tabii bunun için diğer tarafların da aynı sorumluluk anlayışı içinde hareket etmeleri gerekiyor. Etmiyorlarsa etmelerini tavsiye ederiz çünkü halk hepimizi izliyor.

Haber Ara