Dolar

43,2879

Euro

50,8473

Altın

6.588,27

Bist

12.868,92

Sınırda 500 metrelik tünel

IŞİD’in Telabyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 09:32:02

Sınırda 500 metrelik tünel

Hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan ve Türkiye'ye sınır olan Telabyad, hemIŞİD hem de PKK'nın Suriye kolu YPG için stratejik bir öneme sahip. Şanlıurfa Akçakale'nin hemen karşısındaki Telabyad, IŞİD için Rakka kentine bağlı bir kapı ve ikmal yolu demek. Telabyad, YPG içinse, kontrolündeki Cizire ve Kobani kantonları arasındaki bağlantının sağlanması anlamına geliyor. Telabyad'ı 2 yıldır elinde tutan IŞİD, YPG ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Burkan El Fırat güçlerinin geçtiğimiz hafta kenti kuşatması ve ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava bombardımanları sonucu, çatışmadan kentten çekildi. YPG, Telabyad'ı ele geçirerek Cizire ve Kobani kantonlarını birleştirmiş oldu.

500 METRELİK TÜNEL

Telabyad'da denetimi sağlayan YPG, IŞİD'in çekilirken kurmuş olabileceği bombalı tuzaklara karşı kentte arama tarama çalışması başlattı. İşte bu çalışmalar sırasında, IŞİD'in Telabyad'dan Türkiye'nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Tünelin derinliği 3 metre, yüksekliği 1.5, genişliği ise 1 metre. Ancak hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, kazı çalışmaları sırasında çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Nuri
Akp kazmistir. Iside yardim ederken cemaate yakalanmamak icin.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA'in efsane yıldızlarından Shaquille O'Neal ile bir araya geldi

Haber Ara