Dolar

32,2818

Euro

34,7217

Altın

2.389,76

Bist

10.276,88

Sessions: Rusya ile görüşme tiksindirici bir yalan

Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili olarak ABD Senatosunun sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sessions, söz konusu iddiaları yalanladı. Sessions, kendisinin Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile görüştüğü iddiaları için de 'Rusya ya da herhangi bir yabancı yetkiliyle bu türden bir iletişim kurmadım' ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 11:04:13

Sessions: Rusya ile görüşme tiksindirici bir yalan

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Rusya soruşturması ile ilgili olarak ABD Senatosu'na ifade verdi. Senato'daki İstihbarat Komitesi'nde soruları yanıtlayan Sessions, Rusya'nın 2016'daki ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını yalanladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya ekibi ile Rusya arasında bir bağlantı olduğu ile ilgili iddiaları "tiksindirici bir yalan" olarak niteleyen Sessions, kendisinin de bu konuda herhangi bir bağlantı kurmadığını söyledi.

Sessions'ın kampanya sürecinde iki defa Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüştüğü iddia edilmişti. Sessions söz konusu iddialar için "Rusya ya da herhangi bir yabancı yetkiliyle bu türden bir iletişim kurmadım" dedi.

ABD seçimlerinde Trump'ın kampanya ekibinde bulunan kişilerin Rusya ile bağlantılı olduğu iddiası ABD kamuoyunda çok sık dillendirilirken, iddiaların merkezinde olan kişi ise Rusya'nın Washington Büyükelçisi Kislyak. ABD Başkanı Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'in Rusya ile bağlantısı olduğu iddia edilmiş ve Flynn istifa etmişti. Flynn'in yanı sıra Adalet Bakanı Sessions'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin Ruslarla iletişime geçtiği iddia edilmişti. İddiaların ardından Rusya ile ilgili soruşturma başlatılmasına izin veren Sessions, soruşturmanın başına Robert Mueller'i getirmişti. İddiaların ardından soruşturma sürecinden çekildiğini duyuran Sessions, soruşturma konusunda Mueller'e güvendiğini söyledi.

Sessions'dan önce ise ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınan eski FBI Direktörü Comey, Seato'da konuşmuş ve Başkan Trump'ın Flynn hakkında soruşturma istemediğini iddia etmişti.

Haber Ara