Dolar

32,1381

Euro

34,9306

Altın

2.435,09

Bist

10.656,96

Sadr'dan gösteri çağrısı

Irak'ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda El Sadr, Bağdat'taki taraftarlarının hükümetin bulunduğu korunaklı 'Yeşil Bölge'nin önünde gösteri yapmaya çağırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 00:45:19

Sadr'dan gösteri çağrısı

Irak'ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda El Sadr, Bağdat'taki yandaşlarını hükümetin bulunduğu korunaklı "Yeşil Bölge"nin önünde gösteri yapmaya çağırdı.

Sadr'ın ofisinden yapılan açıklamada, Sadr, "Tahrir Meydanı'nda (geçtiğimiz Cuma gösterisi) birleşik ve ulusal duygunun yükseldiğini sezdikten sonra, vatanınıza karşı sevginize güvenimden hareketle Bağdat halkını başkentin tüm bölgelerinden Kırmızı Bölge'nin (burada yeşil bölgeyi kastediyorum) önünde toplanarak gösteri yapmaya davet ediyorum" dedi.

Açıklamada, "Bu sefer gösteri Tahrir Meydanında değil Yeşil Bölge'ye yakın yerde olacak" diyen Sadr, "Önümüzdeki Cuma günkü gösteriniz Yeşil Bölge'nin kapısında olsun. Bunun için uygun zamanı da gösterinin düzenlemesinden sorumlu komisyon belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Bağdat dışındaki kentlerde yaşayanları da gösteriye çağıran Sadr, onların da bu kentlerdeki vilayet meclisi binaları önünde toplanmasını istedi. Sadr, "Bu haftaki 'kızgın' gösteriniz barışçıl olsun. Umarız sesinizi duymak istemeyen ve tehdit olarak algılayanlar duyacak. Halkın sesi hiçbir zaman tehdit değil hep hakkın sesi olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Sadr, düzenlenmesini istediği gösteriye her kesimin katılmasına önem verdiğini belirterek, Bağdat ve diğer kentlerdeki bu gösterilerin aynı zaman dilimi içerisinde olması gerektiğine işaret etti.

Sadr'ın çağrısı üzerine geçtiğimiz Cuma günü başkent Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ülkedeki reform çağrısı gerekçesiyle gösteri düzenlemişti. Gösteriye katılan Mukteda es-Sadr, hükümeti eleştirmiş ve yandaşlarından oluşan göstericileri bu hükümetin bulunduğu Yeşil Bölge'ye göndermekle tehdit etmişti.

Haber Ara