Dolar

32,2063

Euro

35,0771

Altın

2.471,42

Bist

10.158,63

Sadakataşı'ndan Mescid-i Aksa'da iftar

Sadakataşı Derneği tüm engellemelere rağmen Mescid-i Aksa da ilk iftarını gerçekleştirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 18:19:20

Sadakataşı'ndan Mescid-i Aksa'da iftar

Sadakataşı Derneği her yıl Ramazan organizasyonları çerçevesinde Mescid-i Aksanın avlusunda Filistin halkıyla iftar sofralarında buluşuyor. 4 yıldan beri devam eden iftar organizasyonları çerçevesinde bugüne kadar dernek tarafından Mescid-i aksanın avlusunda on binlerce kişiye iftar yemekleri verildi.

Her yıl düzenlenen iftar organizasyonuna dernek yetkililerinin yanı sıra medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bağışçılar da eşlik ediyor.

Bu yıl düzenlenecek olan organizasyon içinde  Sadakataşı Derneği başkanı Kemal Özdal ve Başkan yardımcısı Fatih Bolcan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Ülke TV genel yayın yönetmeni Hasan Öztürk, Star gazetesi yazarı Halime Kökçe, Trt muhabirleri ve dernek gönüllülerinin de organizasyonu izlemek üzere gittikleri İsrail de ülkeye alınmayarak iftar organizasyonuna katılmaları engellendi.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal gözaltı sürecini Timeturk'e anlatmıştı.

 

Bu yıl 26.06.2015 Cuma günü akşamına planlanan ilk iftar organizasyonu bölgede bulunan partnerler ve gönüllüler aracılığıyla herhangi bir aksaklık yaşanmadan gerçekleştirilmiştir.

Kudüs ve çevresinde yaşayan ailelerinde katıldığı  Mescid-i Aksa'nın avlusunda yapılan bu yıl ki ilk iftar organizasyonuna Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç ve TİKA temsilcisi Bülent Korkmaz, Trt ve Anadolu ajansı muhabirleri de katılım sağlayarak organizasyonları gözlemledi. Yapılan bu organizasyona 3000 kişi katıldı.

İftar programına katılan Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç Sadakataşı Derneğinin iftar organizasyonlarıyla yakından ilgilenerek başta iftar sponsorlarından Memur-sen olmak üzere herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.

iftar 1

iftar 2

 

Haber Ara