Dolar

32,2732

Euro

34,9640

Altın

2.448,13

Bist

10.173,42

Sadakataşı Derneği Arakan'da

Myanmar yönetiminin şiddet ve katliamları artırdığı Arakan Müslümanlarına yardım etmek amacıyla yola çıkan Sadakataşı Derneği bölgeye ulaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 23:51:07

Sadakataşı Derneği Arakan'da

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Myanmar yönetimi Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamları artırdı. 3 bin Müslüman katledildi, yüzlercesi bölgeden kaçmaya çalışıyor. Bazı mülteciler kapıları açan Bangladeş'e sığınırken, geride kalan onlarcası her an ölüm korkusuyla yüzleşmeye devam ediyor.

Myanmar'a dünyanın dört bir yanından tepkiler yağarken, sivil toplum örgütleri de Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısında bulundu.

SADAKATAŞI DERNEĞİ ARAKAN'DA

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek amacıyla bölgeye giden Sadakataşı Derneği de yardımlarını dağıtmaya başladı.  Belirlenen ilk ihtiyaçların ‘Gıda malzemeleri, barınma malzemeleri, kıyafet, tıbbi malzemeler ve temiz su' olduğunu belirten Sadakataşı Derneği yetkilileri, kurban çalışmaları için bölgeye gelen gönüllülerin, kurban eti dışında gıda malzemeleri de dağıtacağını söyledi.

arakan2

Bangladeş'te Cox Bazaar şehrinin Nila kasabasında yer alan Tengkhali köyünde gıda malzemeleri dağıtan Sadakataşı Derneği gönüllüleri, Arakan'a acil yardım çağrısında bulundu. Dernek www.sadakatasi.org.tr adresi üzerinden de bağış kampanyası başlattı.

Haber Ara