Dolar

32,8624

Euro

35,2210

Altın

2.451,14

Bist

10.471,32

Saakaşvili'den Ukrayna yorumu

Ukrayna'nın Odessa Valisi ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna'daki yolsuzluk ve ekonomideki durumu değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-24 01:24:06

Saakaşvili'den Ukrayna yorumu

Ukrayna'nın Odessa Valisi ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna'daki yolsuzluk düzeyi ile ekonomideki durumun, hiçbir zaman şimdiki kadar kötü olmadığını söyledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Yolsuzlukla Mücadele Forumu'nda konuşan Saakaşvili, "Ukrayna'da şu ana kadar, Yanukoviç'ten sonra yolsuzluğun azaldığını söyleyen hiç kimseye rastlamadım. Hatta her gün yolsuzluğun arttığını duyuyorum. Kuçma, Turuncular veya Yanukoviç dönemi olsun hiçbir zaman şimdi olduğu kadar kötü olmadığını tekrarlamayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcisine rastlamadım" dedi. 

Kiev'de, Saakaşvili ekibinin desteğiyle düzenlenen Yolsuzlukla Mücadele Forumu'nda Ukrayna'da geniş tabanlı parti dışı yolsuzlukla mücadele hareketinin kurulduğu ilan edildi.

'UKRAYNA'YI TEMİZLEME HAREKETİ'

Saakaşvili, "Ukrayna'yı yenilemeye başlıyoruz. Yeni hareket, somut bir siyasetçiye veya siyasi partiye göre kurulmuyor. Bu tür forumlar, Ukrayna'nın tüm bölgelerinde yapılacak" dedi. 

Foruma 6 binden fazla vatandaşın kaydolduğu bildirildi. TASS'ın haberine göre, gönüllüler, "Ukrayna'yı Temizleme Hareketi" yazılı rozetler dağıtıyor. Yeni hareketin bu ismi taşıyacağı tahmin ediliyor.

Haber Ara