Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rusya ve ABD 'muhalifler'e karşı birleşti

ABD dışişleri bakanı John Kerry ve Rusya devlet başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova’da görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 03:58:49

Rusya ve ABD 'muhalifler'e karşı birleşti

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Kerry, Putin ve Lavrov arasında gerçekleştirilen görüşmede Suriye'nin geleceği alındı. Kerry tarafların farklı düşünülen noktaları bir kenara bıraktığını ve bazı ortak noktalarda mutabakata varıldığını açıkladı.

Her iki dışişleri bakanı da Suriye meselesinde ülkelerinin aynı yönde hareket edeceğini belirtti. Görüşmede tarafların Esed'in ülke siyasetindeki yerinin ne olacağı ve konu hakkında ne yapılacağı meselesine yoğunlaşılmadığı açıklandı.

MUTABAKATA VARILAN NOKTALAR

Kerry, iki ülkenin Suriye'deki muhalif grupların "terörist" olarak değerlendirilmesi ve hangi muhalif grubun barış sürecine dahil olması gerektiği noktalarında anlaştıklarını söyledi.

Rusya dışişleri bakanlığı görüşmeden önce Washington'un “teröristleri iyi terörist kötü terörist olarak ayırma” siyasetini yeniden değerlendirmesi gerektiğini söylemişti.

Kerry görüşme sonrası bu konu hakkında “Terörist gruplar meselesinin karmaşıklığını hakkında Rusya ile mutabakata vardık” dedi. Kerry ayrıca “Karmaşıklık noktasında görüşlerimizi daralttık ve IŞİD ve Nusra Cephesi kesinlikle bu daraltmanın dışında kalacak” açıklamasında bulundu. 

ABD dışişleri bakanı Putin'e, Kremlin'in hava saldırılarında “gerçek tehdit”i yani IŞİD'i hedef almasını ılımlı muhaliflere saldırmaması gerektiğini söylediklerini belirtti.

Ürdün'ün de bir "terörist" gruplar listesi yayımlayarak Suriye'de Ahrar'uş Şam ve Liva Tevhid'i bu listeye ekleyeceğine dair duyumlar alındı.

Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye çevrilmiştir.

Haber Ara