Dolar

32,3524

Euro

34,7299

Altın

2.406,15

Bist

10.097,39

Rusya'nın FETÖ ile mücadelesi Ak Parti'den önce başladı

Hürriyet Yazarı Murat Yekin, bugünkü yazısında Rusya'nın FETÖ'yle mücadelesinin Türkiye'den çok daha önce başladığını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 13:22:11

Rusya'nın FETÖ ile mücadelesi Ak Parti'den önce başladı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yetkin, Rusya, İran ve Türkiye arasında gerçekleştirilen Suriye Zirvesini değerlendirdiği yazısında FETÖ ile mücadeleye de değindi.

Yetkin, "Bir hatırlatmayla bitirelim. AK Parti hükümetleri Dışişlerinin değerli diplomatlarını Fethullah Gülen okullarının yayılması için seferber ederken Rusya bu okulları hem de Amerikan istihbaratına çalıştığı iddiasıyla yasaklıyordu" diye yazdı.

Yetkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in FETÖ okullarını tamamen yasakladığı 2008 yılında Fethullah Gülen'in ABD dışişleri ve istihbarat camiasından etkili isimlerin kefaletiyle oturma izni aldığını hatırlattı.

Yazar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğunun kanıtlanması durumunda ne olacağını ise şu şekilde yazdı:

"Sırlarıyla öldürülerek sorgulanma imkanı ortadan kaldırılan katilin Fethullahçı olduğu kanıtlanırsa, hükümet içinde ve/veya ABD'deki Fethullahçılarla bağı kanıtlanırsa, hem Türk hem Amerikan hükümetlerini yeni zorluklar bekliyor olabilir."

Haber Ara