Dolar

32,4395

Euro

34,7309

Altın

2.424,69

Bist

10.082,77

Rusya Kuril Adalarının peşinde

Putin, 'Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya çalışacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 09:40:46

Rusya Kuril Adalarının peşinde

Sputnik International'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ihtilaflı durumdaki Güney Kuril adalarına ilişkin Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşeceklerini ve anlaşmaya varmaya çalışacaklarına inandığını belirtti.

Putin, perşembe günü Bloomberg'e verdiği röportajda, topraklar üzerinden ticaret yapmayacaklarını vurgulayarak, Moskova'nın, Japonya ile dostça bir çözüme ulaşmak istediğini ifade etmişti.

Putin, yüksek ölçüde bir güvenilirlik ilişkisinin yakalanmasına bağlı olarak Rusya'nın konuya ilişkin, uzlaşma adına birtakım tavizlerde bulunabileceğini belirterek şöyle konuşmuştu:

"Herhangi bir takas ya da satıştan söz etmiyoruz. Mağlup ya da kaybetmiş taraflar değiliz ve bu bir 'yenilgiye uğrayanların çözüm bulma çabası' da değil."

Japonya ve Rusya, 4 ada üzerindeki ihtilaf nedeniyle 2. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana hala kalıcı bir barış anlaşması imzalamadı. Okhotsk Denizi'nde bulunan ihtilaflı adalar, savaşın sonunda Sovyet güçlerince talep edilmişti. Putin, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Abe ile gerçekleştirecekleri görüşmenin öncesinde, Vladivostok yakınlarında gerçekleşecek Doğu Ekonomik Forumu'nda (EEF) bir araya geleceklerini söyledi.

Haber Ara