Dolar

32,7854

Euro

35,0931

Altın

2.459,06

Bist

10.471,32

Rusya, Fransa'nın Suriye tasarısını veto etti

Fransa tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve Suriye'nin Halep kenti üzerindeki uçuşların durdurulması önerisini içeren tasarı, Rusya tarafından veto edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-08 23:56:50

Rusya, Fransa'nın Suriye tasarısını veto etti

Ajansların haberine göre Rusya, 'Suriye'nin Halep kenti üzerindeki uçuşların durdurulması önerisini içeren' tasarıya oylama öncesinde tepki göstermişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, “Fransa'nın karar tasarısı bizim açımızdan kabul edilemez bir sıra madde içeriyor ve insani alanı aşırı biçimde politize ediyor. Tasarı, Suriye hükümetine yani Rusya'ya ek baskı yapmaya yönelik” derken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da "Washington ve Paris giderek aklıselimden uzaklaşıyor" yorumunda bulunmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande söz konusu tasarıya ilişkin, "Bu tasarıyı veto edecek ülke, dünyanın gözünde itibarını yitirir ve devam eden bütün suistimallerin sorumlusu olur" dedi.

Bu tasarı, Rusya'nın, Suriye'deki çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana BMGK'da veto ettiği beşinci Suriye tasarısı oldu.

Haber Ara