Dolar

42,8233

Euro

50,6024

Altın

6.165,98

Bist

11.290,36

Rusya'dan Türkiye'ye ateşkes suçlaması

Rusya'dan yapılan açıklamada, Türkiye'ye Suriye'de ateşkesi bozabilir suçlamasında bulunuldu...

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 01:13:32

Rusya'dan Türkiye'ye ateşkes suçlaması

Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssündeki ateşkes denetim merkezinden yapılan açıklamada, Türk ordusunun Suriye sınırına zırhlı araç yığınağı yapmasının ve mevzileri güçlendirmesinin, Suriye'de ateşkesin bozulmasına yol açabilecek bir provokasyon olduğu yönünde suçlamada bulunuldu.

Sputnik'te yer alan habere göre; Hmeymim üssündeki ateşkes denetim merkezinin başkanı Sergey Kuralenko, "Bir Rus televizyon kanalının Türkiye sınırındaki Tel Abyad yakınlarında yaptığı çekimler dikkatimizi çekti. Görüntüde, Türk askerlerinin ateş mevziilerini kurduğu ve sınıra zırhlı araçları yığdığı görülüyor. Bu araçlardan Suriye'deki yerleşim birimleri ateşe tutuluyor" açıklamasında bulundu. 

Kuralenko, "Bu eylemleri, Suriye'de ateşkes sürecini bozabilecek provokasyon olarak değerlendiriyoruz" diye ekledi.

Rus REN televizyonunun yayınladığı görüntülerde Türkiye'nin Suriye sınırına bir dizi tank ve topçu bataryası konuşlandırdığı görülmüştü. REN televizyonuna göre sınırda en az altı ya da yedi tank bekletiliyor ve buradaki Türk güçleri de 'bir anda' Suriye'ye sevk edilebilir.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Haber Ara