Dolar

32,3773

Euro

34,7143

Altın

2.428,52

Bist

9.985,06

Rusya'dan Şamil Basayev açıklaması

Rusya Büyükelçiliği, dün Yeni Akit'in internet sitesinde yayınlanan Şehit Şamil Basayev yazısı ile ilgili 'rahatsızlık' açıklaması yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-12 09:25:09

Rusya'dan Şamil Basayev açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Dün, Yeni Akit Gazetesi'nin internet sitesinde şehadetinin 11. yıldönümü sebebiyle Şamil Basayev ile ilgili bazı haberler yayınladı. 10 Temmuz 2006'da İnguşetya'da içinde bulunduğu konvoyda, meydan gelen patlama nedeniyle şehit olan Basayev için "Rusların korkulu rüyası Şamil Basayev rahmetle anılıyor" başlıklı bir haber yayınlanacak hayatı anlatıldı.

Ardından 'Arşiv haber'de Basayev'in bir röportajına yer verildi.

Röportajda Basayev'e gerçekleştirdikleri bir eylem hakkında 'Terörizm değil mi?' sorusu yöneltiliyor.

Basayev ise bunun terörizm olmadığını, Rusya'ya saldırıda bulunacakları zaman ilk olarak sivilleri, hastaneleri ve daha bir çok sivil kurumu hedef almadıklarını söylüyor. Rusya'nın ise tam tersini yaptığını söyleyen Basayev, 'Neden onların yaptığına terörzm denmiyor?' diye soruyor.

RUS ELÇİLİĞİ'NDEN TEPKİ

Paylaşılan bu 'arşiv haber'e Rusya Büyükelçiliği'nden tepki geldi. Elçilik Sözcüsü Aleksandr Leşukov, "Yeni Akit'in, çok sayıda kişinin ölümünden sorumlu teröristi öven yazısı üzücü. Üst düzeydeki Rus-Türk ilişkilerine uymayan Rusya karşıtı yeni yazıdan dolayı üzgünüz. Bu arada Türkiye'nin en popüler gazeteleri arasında yer almayan Yeni Akit gazetesinin Rusya karşıt yayın politikası iyi biliniyor. Terörizmin her tezahürünü ve terörist yapıların üyelerinin övülmesini kabul edilemez olarak sayıyoruz" açıklaması yaptı.

Haber Ara