Dolar

44,5811

Euro

51,4630

Altın

6.704,43

Bist

12.936,35

Rusya'da facia

Rusya'nın Vorkuta bölgesindeki kömür madeninde gerçekleşen grizu patlamasında 36 kişi öldü.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-28 21:12:42

Rusya'da facia

Rusya'nın kuzeyindeki Vorkuta bölgesinde bir kömür madeninde grizu patlaması meydana geldi. Patlamada beşi kurtarma görevlisi toplam 36 kişinin öldüğü belirtildi.

PERŞEMBE GÜNKÜ PATLAMADA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Perşembe günü madende metan gazı sızıntısı sonucu meydana gelen patlamada dört madenci hayatını kaybetmiş 26 işçi de mahsur kalmıştı.

"KURTARMA EKİBİNDEN 5 KİŞİ DE ÖLDÜ"

Madende meydana gelen üçüncü patlamayla bu madencilerin yanı sıra, yardıma gelen kurtarma ekibinden beş kişinin de öldüğü açıklandı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Patlamanın ardından Kuzey Kutup Dairesi'ndeki madende yürütülen kurtarma çalışmaları durduruldu.

"EN BÜYÜK MADEN FACİALARINDAN BİRİ"

Yetkililer, bunun Rusya'nın yakın tarihindeki en büyük maden facialarından biri olduğunu söylüyor.

Rusya Afet ve Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, "Madeni etkileyen koşullar kimsenin kurtulmasına izin vermedi. 26 madencinin olduğu bölümde, sıcaklık artmış ve oksijen kalmamıştı" dedi.

DEVLET TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

TASS ajansı, faciada ölen ya da yaralanan tüm kurtarma görevlilerinin devlet tarafından ödüllendirileceğini duyurdu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İran'dan İsrail Ben Gurion Havalimanı'na saldırı

Haber Ara