Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Rus saldırıları muhalifleri hedef alıyor'

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, 'Ruslar yoğunluklu olarak Esed güçlerini desteklemek için hava saldırısı yapıyorlar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 22:48:29

'Rus saldırıları muhalifleri hedef alıyor'

AA'nın haberine göre: ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Rus hava saldırılarının IŞİD'den çok Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef almaya devam ettiğini söyledi.

Warren, Bağdat'tan telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava saldırıları hakkındaki bir soru üzerine Warren, "Ruslar yoğunluklu olarak Esed güçlerini desteklemek için hava saldırısı yapıyorlar" dedi.

Rusya'nın Suriye'nin batısında hava saldırıları yapmayı sürdürdüğünü belirten Warren, Rusların hava saldırılarının, IŞİD'ten çok Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef aldığını dile getirdi. Çok nadir olmakla birlikte Rusya'nın IŞİD'i de hedef aldığını belirten Warren, "Geçtiğimiz haftalarda Rakka'ya birkaç bomba atmışlardı" dedi.-

Haber Ara