Dolar

32,3591

Euro

34,7547

Altın

2.396,13

Bist

10.208,65

Rus Profesör: Rusya çöküşün eşiğinde!

Rus profesör Pestov, Kremlin'in kendine çeki düzen vermemesi halinde ülkenin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-24 22:15:59

Rus Profesör: Rusya çöküşün eşiğinde!

Sabah'ta yer alan habere göre Rusya'nın "yeni dünya düzenini" şekillendirme iddiasıyla 2014 ve 2015'te sırasıyla önce Ukrayna'ya, ardından Suriye'ye asker göndermesi, Türkiye ile ilişkileri kötüleştiren bir politika benimsemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in meşruiyet arayışı olarak yorumlanıyor.

Rus profesör Nikolai Petrov, The Moscow Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda, Moskova'nın kendi iç siyasetine çeki düzen vermemesi halinde daha fazla hayatta kalamayacağını belirtti. Putin'in savaş ve çatışmacı politikalarla meşruiyet arayışında olmasını eleştiren Petrov, "Bu tür orkestral meşruiyet, rekabetçi seçimler için uygun değil. Bu yüzden Kremlin, belediye başkanlarının doğrudan seçilmesini bertaraf etmekte, bölgesel vali seçimlerini önceden belirlemekte" değerlendirmesinde bulunarak yetkililerin normalde adil seçimler kazanarak seçim meşruiyeti elde ettiğinin altını çizdi.

Haber Ara