Dolar

32,2535

Euro

34,7261

Altın

2.410,61

Bist

10.267,09

Rus muhalif Navalny seçim için aday gösterildi

Rusya’da muhalefet lideri Alexei Navalny ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimleri gerekli ilk onayı aldığını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-25 08:15:25

Rus muhalif Navalny seçim için aday gösterildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhalifi Alexei Navalny, pazar günü 742 kişinin desteğini aldı. Adaylık için yasal sürecin başlaması adına 500 kişinin desteği gerekiyor. Ancak Navalny'nin, Rusya seçim komisyonu tarafından cumhurbaşkanlığı için yarışmaya uygun olmadığı açıklanmıştı. Buna, Navalny için verilen ve askıya alınan hapis cezası gerekçe olarak gösterilmişti. Navalny, kararın siyasi olduğunu savunuyor.

41 yaşındaki Navalny, “Bu ülkede Putin ve iktidarı için geniş bir destek yok” dedi kendisini seçim için gerçek bir aday olarak niteledi. Navalny, seçimde yarıştırılmaması durumunda seçimi boykot etmekle tehdit etti.

GÖSTERİLER DÜZENLENMİŞTİ

Amerikanınsesi sitesine yer alan habere göre Navalny destekçileri Moskova ve St. Petersburg dahil ülkenin çeşitli kentlerinde gösteriler düzenlemişti. Rusya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 2018'in Mart ayında yapılacak ve Putin'in seçimleri kazanması bekleniyor.

Navalny, geçen yıl toplu gösteriler organize etmek nedeniyle 3 kez cezaevinde yatmıştı. Anketler Putin'e desteği yüzde 80 olarak gösteriyor. Ancak Navalny'e desteğin de artmakta olduğu kaydediliyor özellikle kırsal bölgelerde yürüttüğü kampanyaların ardından.

Haber Ara