Dolar

32,1797

Euro

34,9728

Altın

2.506,47

Bist

10.895,25

Rus firkateynine İngiliz refakati

Son dönemde Rus savaş gemilerini sıkı takibe alan İngiltere Savunma Bakanlığı, Kuzey Denizi'ndeki İngiliz karasularında seyreden Amiral Gorşkov'a, HMS St Albans adlı firkateyniyle refakat etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-26 17:32:15

Rus firkateynine İngiliz refakati

Amiral Gorşkov isimli Rus firkateyninin Kuzey Denizi'ndeki İngiliz karasularında seyretmesi üzerine İngiltere Savunma Bakanlığı HMS St Albans isimli firkateyni gönderdi. Refakat etmek üzere demir alan HMS St Albans'ın, Noel'den itibaren üç gün süreyle Rus gemisini çok yakından takibe almasının ardından bugün Portsmouth'taki rıhtıma geri döneceği belirtildi.

'TEREDDÜT ETMEYİZ'

Amiral Gorşkov firkateyni, şu anda deneme çalışmalarının son aşamasında bulunuyor ve Kuzey Denizi ile Baltık Denizi arasında sürekli olarak sefere çıkıyor. İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson ise Kuzey Denizi'ndeki gelişme hakkında "Karasularımızı savunma konusunda tereddüt etmeyiz, herhangi bir saldırıya müsamaha göstermeyiz, ülkemizi, halkımızı ve ulusal çıkarlarımızı savunmak için hiçbir şeyden çekinmeyiz" açıklamasını yaptı.

İngiltere Savunma Bakanlığı son dönemde ülke karasularından geçen Rus savaş gemilerinin arttığına dair açıklamalarda bulunuyor. Pazar günü de Kuzey Denizinde seyreden ve Manş Denizi'nden geçen bir Rus casus gemisine dair iddialar ortaya atılmış, bu kez HMS Tyne isimli İngiliz devriye gemisinin Rus gemisine refakate gönderildiği duyurulmuştu. Ayrıca donanma helikopterlerinin iki Rus gemisi gözlemlediği kaydedilmişti.

Bu gelişmeler, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un 'gergin' Moskova ziyaretinin ardından geldi. Johnson Rusya'nın başka ülkelerdeki seçimlere müdahale ettiğini gösteren çok sayıda kanıt bulunduğunu öne sürmüş, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov da Johnson'un iddiasıyla ilgili hiçbir kanıt bulunmadığını belirtmişti.

Haber Ara