Dolar

32,5051

Euro

34,9641

Altın

2.434,94

Bist

10.471,32

Renzi'den Junker'e göçmen eleştirisi

İtalya Başbakanı Renzi, göçmen krizi konusunda atılan adımları eleştirmeye devam etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 07:27:32

Renzi'den Junker'e göçmen eleştirisi

Ajanslarda yer alan habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için ABD'nin New York kentinde bulunan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, geçen hafta Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki AB Konseyi'nde yaptığı göçmen krizine yönelik eleştirilerini burada da sürdürdü.

AB Konseyi'nin Afrika'dan Avrupa'ya olan ve çoğunlukla İtalya'nın karşı karşıya kaldığı düzensiz göç sorununa hiç atıfta bulunulmamasını gündeme getiren Renzi, "Eğer Avrupa böyle devam ederse İtalya olarak biz kendi özerk metodumuzu yapmak durumundayız. Bu, Bratislava'dan çıkan tek yeni mesaj. Birçok söz söylendi ama biz Afrika konusunda açıkça bir şey söyleme imkanı bulamadık. (AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude) Juncker pek çok güzel laf ediyor ama uygulamada bir şey görmüyoruz. Bu, Avrupa'nın sorunudur" diye konuştu.

"İtalya yalnız başına da bir şeyler yapma kapasitesine sahip ama bu AB için bir sorundur" diyen Renzi, Avrupa'nın geçen hafta bir fırsatı kaçırdığını, bu nedenle üzgün olduğunu, bu durumun İtalya'nın yenilgisinden çok Avrupa için kaçan bir fırsat olduğunu dile getirdi.

İtalya Başbakanı, Akdeniz'de kaçak insanları kurtarmaları gerektiğini ancak hepsinin İtalya'da kalamayacağını da ifade etti. Başbakan Renzi, geçen haftaki AB Konseyi'nde Afrika üzerinden ülkesine olan düzensiz göçe değinilmemesini protesto ederek, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısı yapmaktan son anda vazgeçmişti.

 

Haber Ara