Dolar

32,3808

Euro

34,7109

Altın

2.399,22

Bist

10.067,02

'PYD'ye, Rakka karşılığında siyasi destek vaat edildi'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, PYD'nin Rakka operasyonuna katılmasının siyasi destek vaat edildiği anlamına geldiğini öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 18:54:43

'PYD'ye, Rakka karşılığında siyasi destek vaat edildi'

Sputnik'te yer alan habere göre, İzvestiya gazetesine konuşan kaynak, YPG'nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) ABD öncülüğündeki koalisyonla beraber Rakka operasyonuna katılacak olmasını yorumladı.

'PYD'NİN RAKKA'YA İHTİYACI YOK'

Rus Dışişleri'nden kaynak, şunları kaydetti: "PYD'nin Rakka'ya çekilmesi ve kontrol ettikleri toprakların Kürdistan sınırları dışına genişlemesi, dış nüfuzun bir kanıtıdır. Zira, PYD'nin Rakka'yı almak gibi bir ihtiyacı yok. Onları her şeyden önce Kürdistan sınırları içindeki topraklar ilgilendiriyor. Dolayısıyla yaşanan gelişme, PYD'ye Suriye'nin geleceğinde garanti verildiğini kanıtlıyor."

'PYD'YE DESTEK, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDEBİLİR'

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Klimov'a göre ise, ABD'nin PYD'ye verdiği destek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit edebilir.

ABD'nin 'PYD kartını etkili biçimde oynadığını' ifade eden Klimov, "Washington, bölgedeki pozisyonunu aktif olarak güçlendiriyor. Bu durumda, Suriye'nin bölünmesi konusu gündeme geliyor. Zira, tek bir etnik gruba odaklanmak, negatif sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara