Dolar

43,2624

Euro

50,4249

Altın

6.503,23

Bist

12.747,88

PYD'ye göz kırptılar... Şam'dan 'özerklik' açıklaması!

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD'i yendikten sonra Suriyeli Kürtlerle (PYD) özerkliğin konuşulabileceğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 13:18:34

PYD'ye göz kırptılar... Şam'dan 'özerklik' açıklaması!

Suriye yönetimi, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonra Kürtlerle özerkliği konuşabileceklerini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, gelecekte müzakere edip bir formül bulabileceklerini söyledi.

Russia Today'e konuşan Muallim konuyu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili soruya yanıtında gündeme getirdi. Muallim bağımsızlık referandumu hakkında “Bu meseleyi kategorik olarak reddediyoruz ve Irak'ın birliğinden yanayız” dedi.

Muallim, “Suriyeli Kürtler Suriye Arap Cumhuriyeti'nin sınırları dahilinde bir tür özyönetim istiyor ve bu mesele müzakere edilebilir, tartışılabilir. Ve IŞİD ortadan kaldırdıktan sonra onlarla masaya oturup geleceğin nasıl şekilleneceği üzerinde anlaşabiliriz” diye konuştu.

 

”Bu meseleyi kategorik olarak reddediyoruz ve Irak'ın birliğinden yanayız” çünkü ıraklı kürtler sünni,ama pkk suriyeyi bölebilir çünkü onların çoğu yöneticisi rafizi,harici öyle değilmi?zaten bunun babası değilmiydi pkkya destek veren

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Antalya'da oltaya ceset takıldı!

Haber Ara