Dolar

43,2856

Euro

50,6396

Altın

6.572,78

Bist

12.735,44

PYD'nin vurulması dünya basınında

Türkiye'nin fırtına obüsleriyle Suriye'deki YPG güçlerini bombalaması dünya medyasında geniş yankı buldu.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 20:59:22

PYD'nin vurulması dünya basınında

Reuters, hükümet kaynaklarına dayandırdığını söylediği haberinde, Azez yakınlarında da YPG mevzilerinin Türk topçu ateşiyle vurulduğunu söyledi.

AFP haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ni kaynak gösterdiği haberinde, daha önce uyarı yapan Türkiye'nin Halep'te YPG mevzilerini top atışına tutuğunu ifade etti.Haberde YPG, Türkiye'nin yıllardır mücadele verdiği PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin silahlı kanadı olarak aktarıldı.

El Arabiya ise, Halep'in kuzeyinde bulunan Azez'deki YPG'nin kontrolünde bulunan alanların Türk fırtına obüsleri tarafından vurulduğunu duyurdu.

Al Jazeera, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü belirtmesinin ardından' Türkiye'nin hava üssünün de bulunduğu YPG mevkilerini bombalamaya başladığını ifade etti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara