Dolar

32,1962

Euro

35,0575

Altın

2.464,94

Bist

10.319,96

'PYD ile işbirliği ABD'nin elinde patlar'

Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU Intertnational) Washington merkezli düşünce kuruluşu Küresel Politika Enstitüsünde (GPI) düzenlenen panelde, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği masaya yatırıldı. Bahçeşehir Üniversitesinin Türkiye merkezli Amerika Etütleri Merkezi Başkanı Burak Kuntay PYD ve ABD işbirliği ile ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 15:03:34

'PYD ile işbirliği ABD'nin elinde patlar'

Uzmanlar ABD Başkanı Donald Trump döneminde Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir sayfanın açılabileceğini vurguladı.

PYD İLE İŞBİRLİĞİ ABD'NİN ELİNDE PATLAR 

Bahçesehir Üniversitesinin Türkiye merkezli Amerika Etütleri Merkezi Başkanı Burak Kuntay Ankara ile Washington arasındaki ipleri geren, ABD'nin Suriye'de PYD/PKK'ya verdiği destek ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecinde yaşanan tıkanıklıklara vurgu yaptı.

ABD'nin PYD/PKK ile olan ilişkisine IŞİD ile mücadeleyi bahane ettiğine dikkati çeken Kuntay, “Radikal bir terör örgütüne karşı Marksist bir örgütle iş birliği yapmak yangına benzin dökmek gibi bir şeydir. Bu DEAŞ'a daha çok istihdam sağlıyor. Bu yaklaşım riskli ve sonuçsuz bir yaklaşımdır, ABD'nin elinde patlayacaktır.” dedi.FETÖ bağlantılı şahısların da aralarında bulunduğu bazı grupların Türk Amerikan ilişkilerini zedelemeye yönelik bir çaba içerisinde olduğunun altını çizen Kuntay “Hiçbir lobi çalışması iki ülke arasında süregelen ilişkilerden daha güçlü değildir.” şeklinde konuştu. 

Haber Ara