Dolar

43,7360

Euro

51,8825

Altın

7.007,67

Bist

14.180,48

PYD’den Türkiye’nin Cerablus operasyonuna tepki

Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlanan PYD’nin lideri Salih Müslim, bugün başlayan Cerablus operasyonuna tepki gösterdi. Müslim, üç dilde attığı tweet’te, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 09:37:27

PYD’den Türkiye’nin Cerablus operasyonuna tepki

Aynı tweet'teki İngilizce cümlenin çevirisi ile tam olarak şöyle: “Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır.”

salih

PYD'nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de Türkiye'nin Cerablus operasyonuna tepki göstermişti. AP'ye konuşan SDG yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" öne sürmüştü. SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıklamıştı.

Amedli
Sıra sana da gelecek!
Kasım vere
Önce pyd ve yoğun yi silmeli işid den daha tehlikeliler.
Apa
Bakalım senin bataktaki yerin ne olacak Müslüm.Yakinda sabret ve gör.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Kesik baş' cinayetinden sonra bir ceset daha!

Haber Ara