Dolar

32,2640

Euro

34,8158

Altın

2.410,59

Bist

10.289,64

PYD, Çekya'dan özür bekliyor...

PYD'den eski Eş Başkan Salih Müslim'i Türkiye'nin talebi ile gözaltına alan Çekya'ya ilişkin bir açıklama geldi. Örgüt, Müslim'in serbest bırakılmasını ve Çekya devletinin örgütten özür dilemesini istiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-26 12:56:12

PYD, Çekya'dan özür bekliyor...

Müslim'in Çek Cumhuriyeti'nde (Prag) gözaltına alınmasının kındığı açıkalmada “Çek hükümet, sayın Salih Müslim'i bir an önce serbest bırakmalı, bu yasadışı ve gayri ahlâki olay nedenyle özür dilemelidir" denildi.

Zernews'in haberine göre açıklamada eylem çağrısında bulunan örgüt, uygulama "tüm yasa ve ilkelerin çiğnenmesi" olarak tanımladı ve şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Salih Müslim geçtiğimiz yıllarda Suriye devrim sürecinde özellikle IŞİD terörüne karşı mücadelede diplomatik alanda büyük bir rol oynamış ve uluslararası alanda terör olaylarını kamuoyuna duyurmuştu.

Sayın Salih Müslim PYD eş başkanlığı döneminde de Suriye'de siyasi çözümde, tüm Suriye'de örnek teşkil edecek olan Kuzey Suriye'de sunulmuş demokratik projelerde önemli rol oynamıştır. Müslim Suriye vatandaşıdır ve Avrupa'ya resmi ziyaretler gerçekleştirerek Suriye devriminin sesini yükseltmekte, Suriye ve Ortadoğu'da teröre karşı mücadele yürütmektedr.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Parti Meclisi olarak, Çek hükümetnin gerçekleştirdiği gayri ahlâki ve kanun dışı olayı kınıyoruz. Çek hükümeti, sayın Salih Müslim'i bir an önce serbest bırakmalı, bu yasadışı ve gayri ahlâki olay nedeniyle özür dilemelidir. Avrupa'daki Kürdistan halkına ve dostlarına bu olaya karşı ahlak ve insanlık görevlerini yerine getirerek demokratik eylemler gerçekleştirmeleri çağrısı yapıyoruz.”

Haber Ara