Dolar

32,2634

Euro

34,7627

Altın

2.396,42

Bist

10.247,75

Putin'den Kuzey Kore açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'ın Pyongyang'ın nükleer denemelerine yönelik tavrını eleştirdi. Putin, 'Bizi hem Kuzey Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımları ihlal etmekle suçlayıp hem de bizden bu ülkeye karşı yeni yaptırımları desteklememizi isteyemezsiniz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 10:20:05

Putin'den Kuzey Kore açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in Şiamın kentinde düzenlenen BRICS liderler zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri nedeniyle yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Putin, Washington'ın Pyongyang'ın nükleer denemelerine yönelik tavrını eleştirdi. Putin, "Bizi hem Kuzey Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımları ihlal etmekle suçlayıp hem de bizden bu ülkeye karşı yeni yaptırımları desteklememizi isteyemezsiniz" dedi.

Kuzey Kore'ye nükleer programı nedeniyle daha sert yaptırımlar uygulamanın Pyongyang yönetimini değiştirmeyeceğini fakat bunun, insanların acı çekmesine sebep olabileceğini söyledi. Putin: Military hysteria over N. Korea may lead to planetary catastrophe, heavy loss of life https://t.co/fEdQafGVxk https://t.co/mSsnbD2lX8 pic.twitter.com/xOrMLYIKqr — RT (@RT_com) 5 Eylül 2017

Putin ayrıca, Pyongyang ve Washington'ın birbirlerine yönelttiği askeri tehditlere gönderme yapıp "Kuzey Kore çevresindeki askeri histeri küresel bir felakete yok açabilir" uyarısında bulundu.

Yaptırımların Kuzey Kore üzerindeki etkisini yitirdiğini de ekleyen Putin, Kore yarımadasındaki sorunların sadece diyalog ile çözülebileceğini vurguladı.

Haber Ara